dijous, 18 de novembre del 2010

VÍDEOS PER ENSENYAR ALS MESTRES

El vídeo és útil tant per ensenyar coses als nens com per aprendre coses nosaltres mateixos, com a futurs mestres. Explicar coses que funcionen a l'aula és diferent de mostrar una gravació d'un aula en què s'està fent l'activitat que es vol donar a conèixer. Perquè amb el vídeo es pot mostrar l'activitat, es pot mostrar i observar l'actitud dels nens, es poden comentar punts determinats del que s'està veient, si s'escau...



O pedagogues innovadores, com la Maria Antònia Canals, poden compartir les seves idees sobre la manera d'ajudar els més petits a entrar en determinades matèries, com la matemàtica, ensenyar materials simples que poden ser útils als mestres per ajudar a fer entendre determinats conceptes, materials que serveixen perquè el nen hi jugui i, a través del joc, pensi, classifiqui, dedueixi i interioritzi la matemàtica, per exemple:

Edu3.cat

A l'Edu3.cat, web de què vam parlar a l'entrada "On trobar vídeos educatius", hi ha molts vídeos d'aquesta mena, a l'Àrea professorat, classificats per matèries i cursos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada