dilluns, 8 de novembre del 2010

CONTRA L'ANALFABETISME MEDIÀTIC!

Avui l'Anna Pérez, a Bitàcola deMestreTic, ens parla d'"Educar en Comunicació". Ho fa a partir del material didàctic Per a una ciutadania crítica, proposat per AulaMèdia:



Es tracta d'un material molt complet per analitzar el mitjans i transmetre una idea de com actuen, amb la finalitat de generar en l'espectador una mirada crítica. Precisament la campanya d'AulaMèdia de l'any 2009 es deia: Per una mirada crítica: educació en comunicació i aquest era el vídeo de la campanya:




Tot això m'ha recordat una entrada que tenia pendent de fa dies sobre la Xarxa d'Educació en Comunicació que el 2007 va engegar una campanya en aquest mateix sentit anomenada: Contra l'analfabetisme mediàtic! Us presento a continuació el vídeo de la trobada de la Xarxa d'Educació el 2006:




I el de la campanya Contra l'analfabetisme mediàtic! del 2007:





En la línia de l'Educació en Comunicació que proposa la Xarxa, podem veure també un reportatge televisiu fet per nens de primària a Muro (Menorca). És una grabació en vídeo de les activitats que van fent, presentades per ells mateixos i, veient-los, realment vénen ganes de fer servir el vídeo a l'aula com a eina educativa.

Són les dues cares de la mateixa moneda: educar tant el receptor com l'emissor del missatge. I, a més, el fet d'aplicar el vídeo sobre les diferents matèries que es fan a l'aula aporta als nens una nova perspectiva que val la pena aprofitar.

Val la pena aprofundir en el coneixement del llenguatge audiovisual. En el bloc de GITIC hi trobareu accés a informació d'interès sobre el tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada