diumenge, 24 d’octubre del 2010

ON ES PODEN TROBAR VÍDEOS EDUCATIUS?

La resposta a aquesta pregunta és molt àmplia. Es poden trobar vídeos educatius a totes les xarxes d'internet, però no tots són adequats perquè els nens els puguin veure.

Hi ha pàgines especialitzades en els vídeos amb una finalitat didàctica:

N'és un exemple el TEACHERTUBE que és un portal de vídeos de temes educatius classificats en diferents canals o categories segons l’àrea relacionada. Aquesta pàgina només es troba en anglès. Permet pujar i compartir vídeos sense límit de pes (cal registrar-se prèviament).

Un altre exemple pot ser el ATRÉVETE A CONOCER. Es tracta d'un portal en castellà des d'on es pot descarregar o visualitzar material educatiu. El portal no té l'opció de pujar vídeos, però es poden enviar per correu si es creu oportú. Aquesta pàgina dóna suport a la tasca docent. Per altra banda és un punt de trobada per intercanviar experiències i donar a conèixer els treballs innovadors que es duen a terme a les aules. Els vídeos estan classificats en unes 20 categories segons l’àrea de coneixement. S’han recopilat de la xarxa, de llocs públics de distribució lliure com Youtube i altres. Per descarregar-los des d’aquest portal i per poder votar, cal registrar-se prèviament, però també hi ha l'opció d’anar al lloc original on estan disponibles i veure’ls en pantalla completa. Això permet accedir a la URL i al codi per a l’embed.

L'EDU3.CAT, és un altra bona pàgina on es poden cercar vídeos educatius. En aquesta pàgina s'hi pot buscar tant televisió com ràdio educatives en català, ja que un munt d'audiovisuals es poden trobar per temes i pot ser un complement didàctic per a moltes activitats. Engloba també el que abans era la Videoteca Digital. A més, hi ha altres recursos relacionats amb la imatge, el cinema, la fotografia, etc. Es pot fer una cerca avançada i aplicar diferents filtres. El resultat ens dóna informació sobre la durada, l’àmbit, l’àrea i el nivell als quals pot anar destinat. Els vídeos es poden descarregar o veure directament en línia.

Un portal també amb un gran nombre de vídeos és l'anomenat TU.TV, posseeix milers de vídeos classificats en col·leccions o categories. Ofereix, també, arxius de text i àudio i disposa d’un apartat de Ciència i Tecnologia, un d'Art i animacions, amb recursos de diferents tipus. També es poden trobar vídeos educatius interessants a partir de les etiquetes d'Ensenyament.

Finalment, un portal molt usat per tothom, és el YOUTUBE. Entre la gran quantitat i varietat de vídeos que hi ha en aquest portal, es poden trobar algunes coses interessants amb contingut educatiu.Hi ha un canal d’Educació i la millor opció és utilitzar el cercador amb paraules clau per trobar el que ens interessi. Els vídeos es poden descarregar i es pot obtenir el codi de l’embed, així com la URL. El portal permet pujar i compartir els nostres vídeos. Hi ha un recull comentaris i qualificacions dels usuaris.

Us afegim l'enllaç al post de "vídeos educatius" del bloc "recursos educatius per a l'educació infantil", on teniu consells sobre la selecció del vídeo a mostrar i alguna altra web on trobar vídeos educatius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada