diumenge, 10 d’octubre del 2010

VÍDEOCLIPS EN EDUCACIÓ INFANTIL

A una entrada anterior vam definir el videoclip com a vídeo que il.lustra una cançó. La utilització de la música associada a la imatge en moviment com a recurs comunicatiu és una eina de molta força expressiva per a qualsevol edat, però encara més per als petits.

L'aprenentatge en la infància va molt associat a l'emoció; l'actitud mental o lògica en el nen encara s'està formant i encara no ha dominat "les altres 99 llengües". En aquest sentit, la música té aquesta capacitat d'arribar directament a aquest centre emotiu o sentimental, al marge fins i tot del contingut del text de la cançó. Penso que amb els contes tradicionals passa alguna cosa semblant: al narrar-los expliquem una història d'argument molt simple, però carregada d'uns símbols que no passen pel cap i que provoquen en el nen unes emocions fondes que van donant estructura al món exterior i interior.

No podem descartar, per tant, el valor educatiu  de videoclips que combinin contes i música, per reforçar aquest tipus de comunicació. La nostra definició de videoclip també agafaria, doncs, el sentit recíproc de la definició inicial: es tracta de narrar un conte a través de la música, per tant és la cançó qui explica el vídeo.

Mireu-vos aquest curtmetratge de Disney, L'aneguet lleig, tal qual es va realitzar, amb la música i so original:



I ara mireu com queda el vídeoclip realitzat superposant una cançó d'Elton John, I want love, al curtmetratge de Disney:


Arriba molt més endins, oi?

1 comentari:

  1. No sé si us volieu centrar gaire dins l'escola, però aquí us deixo un enllaç que em sembla que us pot interessar.

    http://bloc.ravalnet.org/bloc/bitacola_demestratic/altrardio_a_lescola_reflexions

    ResponElimina