dimecres, 27 d’octubre del 2010

EL MÓN PER UN FORAT

  • QUÈ ÉS EL MÓN PER UN FORAT?
El món per un forat és una pàgina web que, com ella mateixa explica, conté vídeos, fotografies, dibuixos i activitats interactives relacionades amb el coneixement del medi natural i social. Va destinada principalment a alumnes d’Educació Infantil, primer cicle de Primària i alumnes nouvinguts que s’inicien en el coneixement de la llengua catalana.
  • METODOLOGIA GENERAL.
A partir d'una imatge audiovisual, s’introdueix el text escrit relacionant-lo amb les imatges i els dibuixos que hi conté. El text es pot intercanviar de lletra lligada a lletra de pal, per poder-ho adaptar a la necessitat més adequada a l'edat.
  • CONTINGUT.
El contingut està estructurat en tres grans blocs que es mostren només accedir-hi: els éssers vius, el paisatge i la societat. En entrar a cada bloc, trobem tot una sèrie de temes a triar que, periòdicament, es van actualitzant. Cada tema conté els seus apartats de vídeo, fotografia, dibuix i activitats. El vídeo s'obre immediatament en entrar a un dels temes i té un paper clau: permet observar l'objecte estudiat en moviment. Això és bàsic en l'observació dels éssers vius i molt important per a la participació en les tradicions culturals. 

La combinació del vídeo amb una sèrie de paraules clau que van apareixent en relació al que s'està mostrant en cada moment, destacant el nom de procesos, personatges, parts d'organismes vius... és un recurs interessant i útil per a adquirir lèxic i per posar atenció en diferències essencials entre elements diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada