dimarts, 7 de desembre del 2010

ELS EFECTES DE LES NOVES TECNOLOGIES II

Ja vam comentar a la primera entrada "Els efectes de les noves tecnologies I" que no en sabem res de com ens han d'afectar realment tots aquests nous mitjans tecnològics. Tot són hipòtesis, però hi ha estudis que afirmen que les noves tecnologies poden arribar a ser molt nocives i estudis que simplement desfan espectatives posades en els nous mitjans.

Un article de La Vanguardia ens parla d'un estudi de la Universitat de Bristol que destaca els riscos psicològics que es creen si els nens passen més de dues hores al davant de les pantalles d'ordinador o televisor.
I, en la mateixa línia, el post "Els nadons no aprenen vocabulari de la televisió" del bloc "La televisió a l'escola", ens parla d'un estudi de la Universitat de Virgínia que demostra que la relació virtual, en nens entre 12 i 18 mesos, no és útil com a eina d'aprenentatge perquè encara no relacionen la imatge amb la realitat coneguda. Això ens interessa especialment en aquest bloc nostre sobre el vídeo, perquè ens marca uns límits clars d'edat per fer servir el vídeo amb finalitats educatives.

Però encara que hi hagi estudis en contra de les noves tecnologies, es potencia molt la utilització de les noves tecnologies des de ben petits:
A viladecans s'ha obert un casal de noves tecnologies per a nens i nenes i actualment podem trobar cada cop més instituts que incorporen les noves tecnologies.

Com a conclusió de tot això, crec que sí, és cert que les tecnologies poden ser molt perjudicials però actualment, en la societat en què vivim, és pràcticament impossible viure sense saber res de les noves tecnologies. Llavors se'ns genera una pregunta: com evitar possibles problemes en els nens causats per les tecnologies? Això és feina de tots els pares, en buscar un equilibri en la utilització de les noves tecnologies.

1 comentari:

  1. Estic completament d'acord amb tu Mireia. Però realment creus que està bé utilitzar les noves tecnologies amb nens tant petits? quin creus que és el seu ús principal? què aprenen ells realment? comporta adicció? Jo crec que tot depen de l'edat i la mesura. Des del meu punt de vista és molt útil perquè els nens aprenen una sèrie de coses que són més fàcils d'explicar a través de les noves tecnologies, així com també poden experimentar per ells mateixos. Saps si hi ha algún vídeo interessant que tracti sobre aquest tema? suposo que si busco als vostres enllaços en trobaré no? moltes gràcies!

    ResponElimina