dimecres, 15 de desembre del 2010

CONCLUSIONS FINALS

Al llarg de la realització del bloc hem arribat a diverses conclusions:
Primer hem de dir que el vídeo a l’aula és de gran utilitat ja que et permet fer ampliacions d’allò que s’ha treballat. No només es poden veure vídeos a la classe sinó que també es poden crear a partir de les classes fetes. Aquesta és una manera de comunicar-se amb els pares explicant-los què ha fet el seu fill i a part també és un intercanvi d’informacions entre els mestres. Perquè un vídeo pot servir per informar, per motivar als nens, perquè els nens es puguin expressar, perquè els mestres puguin avaluar. També serveix per investigar, per jugar o interaccionar i aporta coneixements metalingüístics.

A la xarxa podem trobar gran quantitat de vídeos, a Youtube, a Dotsub..., però la minoria són educatius. Sembla ser que, actualment, la gent s’està conscienciant d’això i per aquest motiu s’organitzen diferents activitats per promoure la visualització de vídeos educatius i, de fet, sí que hem trobat un bon nombre de pàgines de vídeos de contingut educatiu classificats per matèries a Edu3.cat, o sobre treballar amb vídeo a webclip (de tv3.cat), o a XTEC... De tota manera, també hem vist que vídeos no expressament educatius, sinó més lúdics, són molt importants també per l’educació en valors dels més petits, perquè el llenguatge visual és un llenguatge que pot arribar més directament a l’emoció com ja hem comentat, per tant, també acaben transmetent de manera més intensa valors educatius molt importants.

Per sort o per desgràcia, no tothom està a favor de l’ús de les noves tecnologies amb els nens. Hi ha opinions de tota mena. El que creiem nosaltres és que les noves tecnologies són molt útils i com abans ens familiaritzem amb elles millor. Però sí que és veritat que, com tot, s'han de fer servir amb mesura per tal que no acabin substituint, quan no cal, un món real més ric que qualsevol realitat representada. Aquí és on entre tots, pares i mestres, hem de trobar el camí d'una educació equilibrada.



Esperem que la informació us hagi sigut útil i us animem a que feu servir el vídeo a les vostres aules.

Aquesta entrada ha sigut portada a terme per: Mireia Andreu, Ana Barrios i Alba Cornellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada